Tietosuojakäytäntö kuluttajille

Tervetuloa Fiskars Groupin tietosuojakäytäntösivulle!

Brändiperheeseemme kuuluu rakastettuja brändejä ympäri maailmaa. Tavoitteemme on tehdä arjesta ainutkertaista ja visiomme mukaisesti haluamme vaikuttaa positiivisella ja kestävällä tavalla ihmisten elämään. Toimimme läpinäkyvästi ja tinkimättömästi kaikissa tietosuojaan liittyvissä asioissa. Meille tietosuoja ei ole vain vaatimusten noudattamista. Se on sisäänrakennettu osaksi kaikkea Fiskars Groupin toimintaa.  

Voimaantulopäivä: 26.5.2021

Fiskars Group sitoutuu suojaamaan asiakkaidensa ja muiden verkkosivustomme kävijöiden yksityisyyttä. Tässä tietosuojakäytännössä kerrotaan, miten Fiskars Group (me) käsittelee henkilötietojasi. Rekisterinpitäjällä tarkoitetaan tässä tietosuojakäytännössä meitä. Tietosuojakäytäntö koskee kaikkia Fiskars Groupin verkkosivustoja, tuotteita ja palveluja, joissa kerätään henkilötietoja, joista on linkki tietosuojakäytäntöön tai joissa tietosuojakäytäntö on nähtävissä. Meillä on yhteinen kuluttajarekisteri, ja konserniin kuuluvat yhtiöt toimivat sen yhteisrekisterinpitäjinä.

Meistä on tärkeää, että tiedät, mitä henkilötietoja keräämme ja miten voit vaikuttaa henkilötietojesi keräämiseen ja käyttöön. Tässä tietosuojakäytännössä kerrotaan, mihin tarkoituksiin keräämme ja käytämme henkilötietoja sekä miten olemme varmistaneet, että sinulla on riittävät mahdollisuudet valvoa omia henkilötietojasi.

Tämä tietosuojakäytäntö on hyvä lukea huolellisesti, sillä siinä on tärkeää tietoa kerättävistä henkilötiedoista.

Jos olet luonut käyttäjätilin meille, muista päivittää tietosi, jos niissä tapahtuu muutoksia.

Jos sinulla on kysyttävää, pyyntöjä tai huolenaiheita, voit ottaa meihin yhteyttä asiakaspalvelun kautta.

1. Mitä tietoja käytämme?

  • Suoraan antamiasi tietoja, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, luomiesi käyttäjätilien tiedot, antamasi suostumukset ja vastaavat
  • Tietoja, jotka kerätään verkkosivustomme tai interaktiivisten tuotteidemme tai palveluidemme käytön yhteydessä, kuten käyttämäsi selain, IP-osoitteesi, verkkosivustollamme käyntisi kesto, evästetiedot (jos olet sallinut ne) ja vastaavat
  • Tietoja, jotka liittyvät ostoihisi ja muihin liiketoimiin kanssamme – esimerkiksi ostosi, osallistumisesi kilpailuihin, käyntisi tiloissamme tai myymälöissämme, yhteydenotot asiakaspalveluun ja vastaavat
  • Muista lähteistä saatavia tietoja, jotka voidaan yhdistää käyttäjätilin tietoihin – kuten päivitetyt toimitustiedot kuljetusyrityksiltä ja julkisista lähteistä

Huomaa, että emme kerää maksutietoja. Kaikkien maksutietojen turvallisesta käsittelystä huolehtivat valtuutetut ulkopuoliset maksupalveluiden tarjoajat.

Sinulta suoraan kerättävät tiedot:

  • Yhteystiedot: nimi, yksi tai useampi sähköpostiosoite, puhelinnumero ja postiosoite
  • Demografiset tiedot: sukupuoli, syntymäpäivä tai ikä, kieli, ammatti tai arvo, tulot, asuminen ja talouden koko
  • Virallinen henkilötodistus, kuten kopio passista tai ajokortista, jos meidän täytyy todentaa henkilöllisyytesi virallisesti
  • Tiedot asiakkuutesi tilaan perustuvasta oikeudestasi alennuksiin
  • Käyttäjätiliin liittyvät tiedot: maksutyyppi tai -tapa ja salattu salasana
  • Antamasi suostumukset, lähettämäsi viestit ja antamasi palaute
  • Ilmoittamasi henkilökohtaiset kiinnostuksen kohteet
  • Antamasi työhön liittyvät tiedot: yrityksen tai työnantajan nimi ja yhteystiedot
  • Lahjaostoksia koskevat tiedot: vastaanottajan nimi, postiosoite, yksi tai useampi toimitusosoite, puhelinnumero ja yksi tai useampi sähköpostiosoite
  • Muut ennalta antamasi, nimenomaisen ja vapaaehtoisen suostumuksen perusteella kerättävät tiedot (mukaan lukien sosiaalisen median julkiset profiilit)

Verkkosivustojemme tai interaktiivisten tuotteidemme tai palveluidemme käytön yhteydessä kerättävät tiedot:

  • Käyttäjätilin tunnistetiedot ja rekisteröintipäivä (jos olet kirjautunut sisään)
  • Käytettävä selain, käyttöjärjestelmä, laitemalli, IP-osoite, yhteyden muodostamisaika ja yhteyden kesto
  • Verkkosivut, joiden kautta olet siirtynyt verkkosivustollemme, tarkastelemasi sivut sivustollamme ja kaikki muu toiminta sivustollamme (esimerkiksi tekemäsi valinnat, viitatut sivustot, joille olet siirtynyt, ja käyttämäsi hakusanat)
  • Evästeet ja muut tunnisteet
  • Markkinointitiedot: asiakkaalle suunnatut tai tarjotut edut, kampanjat ja palvelut sekä niiden käyttö

Muut suostumuksesi perusteella kerättävät tiedot

Tiedot ostoista, muista liiketoimista kanssamme ja osallistumisesta kampanjoihin:

  • Tiedot tilauksista, toimituksista, maksutavoista, laskutusosoitteista ja toimitusosoitteista sekä muut tiedot liiketoimista Fiskarsin kanssa (esimerkiksi palautukset, reklamaatiot ja myönnetyt alennukset)
  • Yhteydenottosi asiakaspalveluumme ja viestintä kanssasi
  • Osallistumisesi kampanjoihimme ja kilpailuihimme sekä niihin liittyvä vuorovaikutus
  • Valvontakameratallenteet kameroista, jotka on sijoitettu tiloihimme ja muille kameravalvonnan kattamille alueille
  • Tiedot ja suostumukset, jotka ilmoitat henkilöstöllemme käyntisi aikana

Muista lähteistä kerättävät tiedot, jotka voidaan yhdistää käyttäjätiliin:

  • Jos olet muodostanut yhteyden Fiskarsin verkkosivustoon, palveluun tai sosiaalisen median kanavaan käyttäen jotain sosiaalisen median profiiliasi, voimme kerätä kyseisessä profiilissa saatavilla olevia julkisia tietoja.
  • Kolmansilta osapuolilta peräisin olevat tiedot, jotka täydentävät keräämiämme tietoja, sovellettavien lakien mukaisesti
  • Tiedot viranomaisten ylläpitämistä julkisista rekistereistä, jos tällaisia rekistereitä on käytettävissä maassasi, myös tilan todentamista varten
  • Päivitetyt toimitus- ja yhteystiedot toimituspalveluiden tarjoajilta

Maksujen käsittelyssä käytetään ulkopuolisia palveluntarjoajia, joiden verkkosivustolle käyttäjä ohjautuu. Sivustoon sovelletaan kyseisen palveluntarjoajan ehtoja. Fiskars ei tallenna luottokorttitietoja.

 

2. Miten Fiskars käyttää henkilötietojasi?

Keräämme henkilötietojasi, jotta voimme tarjota sinulle tuotteita ja palveluita parhaalla mahdollisella tavalla. Haluamme myös luoda vaivattoman ostoskokemuksen sekä tehostaa verkkosivustojemme ja palveluidemme toimintaa ja ylläpitoa.

Voimme käsitellä henkilötietojasi seuraavia tarkoituksia varten:

I Tuotteiden tarjoaminen, markkinointi ja personointi

Haluamme tarjota mahdollisimman kiinnostavia tuotteita ja palveluita, ja voimme siksi analysoida kiinnostuksen kohteitasi, mieltymyksiäsi ja tarpeitasi. Voimme myös harjoittaa suoramarkkinointia esimerkiksi sähköpostitse tai näyttämällä digitaalisia mainoksia, jos olet antanut tähän suostumuksen.

Käytämme tietojasi asiakassuhteesi hallinnassa: asiakassuhteen elinkaaren hallinnassa, asiakkaiden segmentoinnissa ja tehokkuuden parantamisessa. Lisäksi voimme käsitellä henkilötietojasi, jotta voimme optimoida verkkosivustomme, tuotesuosituksemme ja tuotevalikoimamme paremmin mieltymyksiäsi vastaaviksi. Tätä varten voimme luoda antamiesi tietojen ja tämän tietosuojakäytännön mukaisesti keräämiemme tietojen perusteella tilin (joka voi olla kirjautumattomien käyttäjien vierastili). Tilille voidaan tallentaa tietoja esimerkiksi siitä, oletko avannut lähettämiämme sähköpostiviestejä ja napsauttanut niissä olevia linkkejä.

Henkilötietojesi käsittelyn tarkoituksena voi olla tuotteitamme ja palveluitamme koskevien tietojen antaminen, uusien tuotteiden tai palveluiden lanseerauksesta tai saatavilla olevista eduista ilmoittaminen tai markkinatutkimusten tekeminen. Edellytyksenä on tällöin, että olemme ensin saaneet tarvittavan suostumuksen.

Tällainen markkinointi voi tapahtua seuraavin tavoin:

  • suoramarkkinointi postitse tai puhelimitse, mukaan lukien tekstiviestit
  • sähköinen markkinointi, kuten sähköposti ja muut sähköiset viestit
  • digitaalinen markkinointi (esimerkiksi display-mainonta ja hakukonemarkkinointi) – tästä syystä saatat nähdä tuotteidemme mainoksia muilla verkkosivustoilla.

II Kanta-asiakasohjelmat

Käytämme henkilötietojasi kanta-asiakasohjelmien ja muiden käyttäjätilien hallinnassa sekä asiakaspalvelun tarjoamisessa ja sen varmistamisessa, että asiakaspalvelu täyttää vaatimuksemme. Voimme tallentaa puheluja, mistä ilmoitetaan sinulle aina etukäteen.

Jos olet rekisteröitynyt kanta-asiakasohjelmaamme tai luonut käyttäjätilin jollekin verkkosivustollemme, voimme käsitellä henkilötietojasi tarjotessamme kanta-asiakasohjelmaan liittyviä etuja ja palveluja sekä tiedottaessamme muutoksista.

III. Asiakaspalvelu ja tuotetakuut

Asiakaspalvelumme voi käsitellä henkilötietojasi ottaessasi yhteyttä siihen. Puhelut asiakaspalveluun voidaan tallentaa, mistä ilmoitetaan etukäteen. Voimme yhdistää asiakaspalvelumme keräämät henkilötiedot muihin henkilötietoihin, esimerkiksi ostohistoriaan. Näin voimme tarjota mahdollisimman tehokasta ja henkilökohtaista palvelua.

Joissain tapauksissa asiakaspalvelun täytyy todentaa henkilöllisyytesi, ja sitä varten meidän on mahdollisesti pyydettävä virallista henkilötodistustasi.

Henkilötietoja voidaan käsitellä myös takuuseen liittyvissä asioissa, esimerkiksi takuun aktivoinnin, takuuvaatimusten ja tiettyjä tuotteita koskevien lisätakuiden rekisteröinnin yhteydessä.

IV Tuotteiden ja palveluiden kehittäminen

Tuotteiden ja palveluiden kehittäminen on meille ensiarvoisen tärkeää, sillä näin voimme tarjota asiakkaillemme vieläkin parempia, innovatiivisempia ja helppokäyttöisempiä tuotteita ja palveluita.

Voimme käsitellä henkilötietojasi ja käyttäjätilisi tietoja sekä parantaaksemme nykyisiä että kehittääksemme uusia tuotteita ja palveluja. Voimme yhdistää annetun palautteen ja lähetetyt viestit, mukaan lukien kysely- ja paneelivastauksesi, käyttäjätiliisi. Kuluttajatutkimusten, paneelien ja -kyselyjen avulla kerättyjen henkilötietojen käsittelyyn sovelletaan tätä tietosuojakäytäntöä.

Tällaisia toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi seuraavat:

  • Verkkosivustoillamme toteutettavat kyselyt/tutkimukset: voimme silloin tällöin käyttää verkkosivustoillamme kyselytyökaluja parantaaksemme asiakaskokemusta.
  • Kanta-asiakasyhteisö: voimme pyytää asiakkaitamme vastaamaan tuotteitamme ja palveluitamme koskeviin kyselyihin ja tutkimuksiin (paperilla tai verkossa) parantaaksemme palveluamme ja kanta-asiakasohjelmaamme asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.
  • Sähköpostitse tai tekstiviestitse lähetettävät tutkimukset ja kyselyt: voimme silloin tällöin lähettää asiakkaillemme tuotteitamme ja palveluitamme koskevia kyselyjä sähköpostitse tai tekstiviestitse noudattaen aina tätä tietosuojakäytäntöä ja sovellettavien lakien vaatimuksia.

Käytämme anonymisoituja tietoja raportointitarkoituksiin. Anonymisoituja tietoja ei voi käyttää henkilöiden tunnistamiseen. Käytämme tällaisia tietoja kaupallisten tavoitteidemme toteutumisen, esimerkiksi tuotekampanjoidemme tehokkuuden, analysointiin.

V Tuote- ja palvelutilaukset

Jos olet tilannut tuotteita tai palveluita jostain verkkokaupastamme tai kivijalkamyymälästämme, voimme käsitellä henkilötietojasi tilauksen käsittelyn yhteydessä ja lisäksi palautus- ja reklamaatiotapauksissa sekä palvelusopimusten, kuten vuokrauspalveluiden, hallinnassa.

Huomaa, että maksutapatietoja, esimerkiksi luottokorttisi numeroa, ei tallenneta järjestelmiimme, vaan annat ne suoraan ulkopuoliselle maksupalvelujen tarjoajalle.

VI Laittoman toiminnan havaitseminen, tutkiminen ja ehkäiseminen

Voimme käyttää tietojasi laittomaksi epäillyn toiminnan tutkimiseksi. Voimme myös toimittaa tietojasi lainvalvontaviranomaisille niiden pyynnöstä tai sovellettavassa laissa määritellyn, petosten ja muiden laittomien toimien ehkäisemistä ja tutkimista koskevan laillisen perusteen nojalla. Voimme luovuttaa henkilötietojasi muille tahoille toimivaltaisen tuomioistuimen määräyksestä.

VII. Työpajat, tapahtumat, kampanjat, arvonnat ja kilpailut

Jos olet suostunut ottamaan vastaan suoramarkkinointia, voimme lähettää sinulle kutsuja arvontoihin ja kilpailuihin.

Jos osallistut kilpailuun tai arvontaan myymälöissämme, antamiasi tietoja käsitellään vain kilpailun tai arvonnan järjestämistä ja hallinnointia varten sekä kanssasi viestimistä varten, jos olet voittaja.

Voimme käyttää tietojasi myös tapahtumien, työpajojen ja kampanjoiden järjestämisessä tunnistaaksemme sinut, varmistaaksemme osallistumisesi ja myös jälkikäteen, sillä meidän täytyy mahdollisesti käsitellä tietojasi, jotta voimme esimerkiksi lähettää sinulle työpajoissa luomasi esineet.

3. Miten kauan henkilötietojasi säilytetään?

Kuluttajan tietojen säilytysaika on yleensä 3 vuotta. Tähän on kuitenkin tiettyjä poikkeuksia, ja tietojasi voidaan säilyttää niin kauan kuin on niiden keräämisen tarkoituksessa tarpeen sekä kunnes sovellettava oikeusvaateiden vanhentumisaika on umpeutunut ja mahdollisesti pidempään, jos sovellettavissa laeissa niin määrätään tai sallitaan.

Varmistaaksemme, että saat uutisia, tarjouksia ja muuta kiinnostavaa tietoa, voimme pyytää sinua päivittämään tietosi, kun käytät verkkokauppatiliä tai ostat tuotteita paikallisesta myymälästämme.

Kampanjoillamme ja promootioillamme voi olla tietyt säilytysajat. Jos olemme esimerkiksi ilmoittaneet, että tietojasi säilytetään vain kampanjan keston ajan ja 60 päivää sen jälkeen, me noudatamme tätä erityistä säilytysaikaa.

Henkilötietojasi voidaan säilyttää laillisten oikeuksien vahvistamiseen, käyttämiseen tai puolustamiseen tarvittava aika.

4. Missä tilanteissa henkilötietojasi luovutetaan muille?

Emme luovuta emmekä siirrä henkilötietoja kolmansille osapuolille. Poikkeuksena ovat henkilötietojen käsittelijät ja hyväksytyt kolmannet osapuolet. Emme myy tai vuokraa henkilötietoja. Tiedot suojataan riittävällä tavalla, jos niitä siirretään muihin maihin.

Luovutamme henkilötietojasi ainoastaan jäljempänä mainituille tahoille seuraavista syistä:

  • Tytäryhtiöt ja ulkopuoliset henkilötietojen käsittelijät

Voimme luovuttaa henkilötietojasi Fiskars Groupiin kuuluville yhtiöille ja valtuutetuille ulkopuolisille toimittajille, jotka käsittelevät tietoja puolestamme. Henkilötietoja voidaan luovuttaa maksupalveluiden tarjoajille, tilaamista helpottaville yrityksille, tilauksia toimittaville yrityksille, asiakaspalvelutiimeille ja yrityksille, jotka analysoivat ja hallinnoivat kuluttajatietoja puolestamme, tarkistavat luottotietoja sekä toteuttavat markkinatutkimuksia ja markkinointikampanjoita. Näiden valtuutettujen kolmansien osapuolten on ehdottomasti pidettävä henkilötietosi salassa. Edellytämme niiltä myös tasokkaita tietoturvatoimia henkilötietojen suojaamiseksi.

  • Kansainvälinen tiedonsiirto

Voimme tarjota palvelujamme käyttämällä eri maissa, myös EU:n/ETA-alueen ulkopuolisissa maissa, sijaitsevia resursseja ja palvelimia. Tämän vuoksi henkilötietosi voidaan siirtää sen maan ulkopuolelle, jossa käytät palvelujamme. Jos henkilötietoja siirretään EU:n/ETA-alueen ulkopuolelle, varmistamme, että siirto perustuu vähintään yhteen siirtoperiaatteista ja -perusteista, jotka on esitelty yleisen tietosuoja-asetuksen V luvussa.

  • Lainsäädäntöön perustuvat pyynnöt ja etujemme suojaaminen

Sovellettavan lain sitovat vaatimukset, oikeudenkäyntimenettelyihin vastaaminen tai muut lakiin perustuvat pyynnöt voivat velvoittaa meidät luovuttamaan henkilötietoja viranomaisille tai kolmansille osapuolille. Voimme luovuttaa tai muulla tavoin käsitellä henkilötietojasi sovellettavien lakien mukaisesti myös oikeutettujen etujemme puolustamiseksi (esimerkiksi siviili- tai rikosoikeudenkäynnissä) ja petosten torjumiseksi.

  • Fuusiot ja yritysostot

Jos liiketoimintojamme myydään, yhdistetään tai järjestellään uudelleen (esimerkiksi fuusiot ja yritysostot), voimme tarvittaessa luovuttaa henkilötietoja mahdollisille tai todellisille ostajille tai niiden neuvonantajille noudattaen asianmukaisia suojatoimia.

 

5. Mikä on laillinen perustelu henkilötietojesi käsittelylle?

Henkilötietojen kerääminen perustuu yhteen tai useampaan seuraavista laillisista perusteista:

  1. Olemme saaneet suostumuksesi (kirjallisesti, suullisesti tai verkossa) henkilötietojesi käsittelyyn. Voit milloin tahansa perua suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn ilmoittamalla asiasta asiakaspalvelutiimille.
  2. Käsittely on tarpeen Fiskarsin kanssa tehdyn sopimuksen yhteydessä, kun esimerkiksi olet ostanut meiltä tuotteita, rekisteröitynyt kanta-asiakasohjelmaan tai rekisteröinyt tuotetakuun.
  3. Käsittely on oikeutetun etumme mukaista liiketoimintamme johtamiseen, hoitamiseen tai edistämiseen taikka omaisuuden rikoksilta suojelemiseen liittyvistä syistä, eivätkä omat etusi, perusoikeutesi tai perusvapautesi syrjäytä tätä etua.
  4. Meillä on laillinen velvoite käsitellä henkilötietojasi

6. Käsittelemmekö lasten henkilötietoja?

Emme kerää lasten henkilötietoja. Lapset saattavat toisinaan tallentua kameravalvontanauhalle, jos he käyvät tiloissamme tai myymälöissämme tai niiden lähettyvillä. Hyväksymme vain 18 vuotta täyttäneiden tuotetilaukset ja rekisteröitymiset kanta-asiakasohjelmiin

7. Miten huolehdimme henkilötietojesi suojauksesta?

Olemme toteuttaneet asianmukaiset tekniset ja organisatoriset turvatoimenpiteet henkilötietojen suojaamiseksi vahingossa tapahtuvalta tai lainvastaiselta tuhoamiselta, häviämiseltä tai muuttamiselta, luvattomalta luovuttamiselta tai pääsyltä sekä muulta lainvastaiselta tai luvattomalta käsittelyltä. Turvatoimenpiteitä ovat esimerkiksi järjestelmiemme palomuurisuojaus ja fyysisten asiakirjojen säilyttäminen lukituissa ja palonkestävissä tiloissa. Lisäksi tietokantoihin ja niiden varmuuskopioihin pääsevät vain tietyt henkilöt, kaikilla henkilötietoja käsittelevillä henkilöillä on oltava henkilökohtainen valtuutus, vain erikseen valtuutetuilla työntekijöillämme tai valtuutetuilla kolmansilla osapuolilla on pääsy tiloihimme tai oikeus käsitellä tietoja ja kaikki, joille myönnetään pääsy henkilötietoihin, ovat velvollisia pitämään ne salassa. Käyttöoikeustasot määräytyvät sen mukaan, minkä tyyppisiin tietoihin pääsyä tai minkä tyyppisten tietojen käsittelyä henkilön toimenkuva edellyttää.

8. Mitkä ovat oikeutesi ja vaihtoehtosi, ja miten voit käyttää niitä?

Pyrimme aina varmistamaan, että käsittelemämme henkilötiedot pitävät paikkansa. Siksi kehotamme sinua päivittämään tilisi tiedot, kun niissä on tapahtunut muutoksia.

Voit päättää, ettet anna meille henkilötietoja

Kaikki verkkosivustojemme ja muiden palvelujemme ominaisuudet eivät ehkä ole käytettävissäsi, ellet anna henkilötietojasi (voi olla, ettemme esimerkiksi pysty käsittelemään tilaustasi ilman tarvittavia tietoja).

Sinulla on oikeus päästä tietoihisi

Sinulla on oikeus pyytää pääsyä henkilötietoihisi tai niiden kopioihin. Voit myös saada tietoa niiden luonteesta, käsittelystä ja luovuttamisesta.

Voit peruuttaa suostumuksesi suoramarkkinointiin

Lisäämme peruutuslinkin kaikkiin lähetettäviin sähköisiin markkinointiviesteihin. Suostumuksen suoramarkkinointiin voi peruuttaa milloin tahansa. Jos peruutat suostumuksesi, päivitämme viipymättä tietokantamme emmekä enää lähetä suoramarkkinointiviestejä. Voimme kuitenkin edelleen ottaa yhteyttä, jos se on tarpeen tilaamiesi tuotteiden tai palvelujen vuoksi.

Voit tarkistaa henkilötietosi ja muokata niitä

Jos sinulla on verkkokäyttäjätili, voit itse muokata henkilötietojasi. Jos sinulla ei ole verkkokäyttäjätiliä, voit ottaa yhteyttä asiakaspalvelutiimiin [linkki asiakaspalvelun yhteystietojen osioon], joka oikaisee tai poistaa virheelliset, tarpeettomat tai vanhentuneet tiedot tai täydentää puuttuvat tiedot pyynnöstäsi niin pian kuin mahdollista.

Voit estää evästeiden käytön ja poistaa evästeitä

Voit valita, mitkä evästeet hyväksyt, ja muuttaa valintaasi myöhemmin. Lisätietoja on evästekäytännössämme [linkki evästekäytäntöön].

Voit pyytää tietojesi poistamista tai niiden käsittelyn rajoittamista

Jos olet sitä mieltä, että henkilötietosi ovat epätarkkoja tai virheellisiä, niiden käsittely ei ole lainmukaista, käsittelemme tietojasi käsittelyn tarkoituksen vastaisesti tai jos haluat vastustaa käsittelyä, voit ottaa yhteyttä asiakaspalvelutiimiimme [linkki asiakaspalvelun yhteystietojen osioon] ja pyytää poistamaan tiedot tai rajoittamaan niiden käsittelyä. Australian, Uuden-Seelannin, Hongkongin ja Yhdysvaltain asiakaspalvelun yhteystiedot ovat osiossa 10. Huomaa, että tutkimme pyyntösi niin pian kuin on kohtuudella mahdollista ennen kuin päätämme jatkotoimista.

Voit vastustaa tietojesi käsittelyä

Sinulla voi olla oikeus perustellusta syystä vastustaa henkilötietojesi käsittelyä.

Voit peruuttaa suostumuksesi

Voit milloin tahansa peruuttaa henkilötietojen käsittelyyn antamasi suostumuksen. Jos peruutat suostumuksesi, voimme silti käsitellä henkilötietojasi muilla laillisilla perusteilla, esimerkiksi sovellettavan lakien vaatimusten noudattamiseksi. Huomaa kuitenkin, että verkkokauppatilisi poistetaan ja tilin kautta saamasi edut nollautuvat. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen peruutusilmoitusta tapahtuneen käsittelyn lainmukaisuuteen.

Voit pyytää tietojesi siirtämistä toiselle palveluntarjoajalle

Sinulla on oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen, eli siirrättää henkilötietosi soveltuvin osin toiselle rekisterinpitäjälle jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa.

Voit tehdä valituksen valvontaviranomaiselle

Jos olet sitä mieltä, että käsittelemme henkilötietojasi tavalla, joka loukkaa laillisia oikeuksiasi, voit tehdä valituksen paikalliselle valvontaviranomaiselle. Luettelo valvontaviranomaisten verkkosivustoista on saatavilla täällä (linkki EU:n komission verkkosivustolle) ja osiossa 10.

Huomaa, että käyttäessäsi edellä lueteltuja oikeuksia sinulta voidaan pyytää lisätietoja henkilöllisyyden varmistamista varten. Tällaisia lisätietoja ei käytetä muuhun tarkoitukseen, ja ne poistetaan, kun henkilöllisyytesi on varmistettu.

 

9. Käytämmekö evästeitä?

Verkkosivustoillamme käytetään evästeitä. Voit estää evästeet selaimesi asetuksista, mutta jotkin sivustojen toiminnot eivät välttämättä toimi kunnolla ilman evästeitä. Lisätietoja on evästekäytännössämme.

10. Paikalliset ehdot

Huomautus Australian ja Uuden-Seelannin asukkaille

Kansainvälinen tiedonsiirto: Liittyen yllä olevaan osioon 4, voimme luovuttaa henkilötietojasi osapuolille useissa maissa, mukaan lukien Australia, Tanska, Suomi, Irlanti, Ruotsi, Iso-Britannia ja Yhdysvallat. Ajoittain meidän täytyy luovuttaa henkilötietojasi muissa kuin luetelluissa maissa oleville osapuolille. Tällöin luovutus tapahtuu tilapäisesti tai tapauskohtaisesti, ja sen tarkoitus on sama kuin henkilötietojesi keräämisellä.

Valitukset: Jos epäilet, ettemme ole noudattaneet laillisia oikeuksiasi tai sovellettavia tietosuojalakeja, voit tehdä valituksen ottamalla yhteyttä asiakaspalvelutiimiimme. Tutkimme valituksesi ja vastaamme kirjallisesti kohtuullisen ajan kuluessa. Odotamme, että valituksesi käsitellään prosessissamme oikeudenmukaisesti ja viipymättä. Jos kuitenkin olet edelleen tyytymätön, Australian asukkaat voivat ottaa yhteyttä Australian tietosuojavaltuutetun toimistoon ja Uuden-Seelannin asukkaat Uuden-Seelannin tietosuojavaltuutettuun.

Australian tietosuojavaltuutetun toimisto: www.oaic.gov.au

Uuden-Seelannin tietosuojavaltuutettu: www.privacy.org.nz

Mikään tässä esitetty ei rajoita Uuden-Seelannin asukkaiden oikeuksia tietosuojalaki Privacy Act 2020:n nojalla.

Huomautus Hongkongin erityishallintoalueen asukkaille

Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset lisätietoa siitä, miten keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi, ota yhteyttä asiakaspalvelutiimiin.

Verkkokauppaamme (www.wedgwood.com.hk) hostaa Shopify Inc., joka tarjoaa meille verkkokauppa-alustan tuotteiden ja palveluiden myyntiä varten. Tietojasi säilytetään turvallisella palvelimella palomuurin takana Shopifyn tietovarastossa, tietokannoissa ja yleisessä Shopify-sovelluksessa. Katso myös Shopifyn asiakkaiden tietosuojakäytäntö.

 

 

11. Tietosuojakäytännön muutokset

Voimme päivittää tätä tietosuojakäytäntöä aika ajoin. Muutoksista tiedotetaan tällä sivustolla. Kun julkaisemme muutoksia, tietosuojakäytännön yläosassa näkyvä voimaantulopäivä muuttuu päivämääräksi, jona muutokset tulevat voimaan.

FI Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Title 1

FI Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Title 2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.